top of page

UVJETI ZA ČLANSTVO

Tko može postati članom ArtiZanata?

Ukratko, bilo tko :)

U ArtiZanat su dobrodošli svi kreativci i svi koji žele pružiti simboličnu podršku udruzi ili pak imaju koristi od nekih usluga koje nudimo, fizičke i pravne osobe. No, postoji razlika između članova koji su rukotvorci, i onih koji to nisu - sudjelovanje na sajmovima ograničeno je na rukotvorce (članove fizičke osobe i predstavnike članova pravnih osoba koji su individualno rukotvorci) te oni imaju prednost pri korištenju prostora udruge. Zbog toga tražimo tu informaciju u obrascu za učlanjivanje, a osobe koje se žele učlaniti kao rukotvorci trebat će pružiti i neke dodatne informacije.

Članovi udruge rukotvorci s registriranom djelatnošću mogu podnijeti zahtjev za postajanjem članom Skupštine udruge. Skupštinu čine članovi koji su sposobni i voljni preuzeti neki aspekt organizacije i upravljanja udrugom. Nakon podnošenja zahtjeva Skupština organizira razgovor s članom te potom glasa o prihvaćanju ili odbijanju zahtjeva na temelju obavljenog razgovora i evaluacije dosadašnjeg angažmana člana u radu udruge.

Zbog zakonskih odredbi maloljetni članovi uz zahtjev za upisom moraju priložiti i odgovarajući obrazac sa stranice O nama.

Ako ste u Popis članova upisani kao predstavnik pravne osobe, smijete se upisati i kao fizička osoba. Ako ste već učlanjeni, molimo da ne podnosite novi zahtjev za upisom u Popis članova dok vam članstvo još uvijek traje. Ako niste sigurni jeste li već član, pošaljite nam upit na mail prije podnošenja novog obrasca za registraciju.

POGODNOSTI ZA ČLANOVE

Kod prijava za sajmove u organizaciji udruge članovi, ovisno o sajmu, imaju popust za kotizaciju ili pravo prednosti kod prijave izlaganja.

Članovima koji  organiziraju radionice u Doremizi, informacije o radionici i prijavama objavljujemo i na IG i FB profilima udruge.

Sudjelovanje na skupovima članova - prostor za networking, mjesto susreta i razmjene iskustava, znanja i ideja; informacije o aktivnostima i planovima, prilika za sudjelovanje u radu ArtiZanata i razgovor s članovima Skupštine.

Pristup privatnoj Facebook grupi, otvorenoj za bržu komunikaciju zajednice, dogovore za suradnju, razmjenu informacija i slično.

Pristup privatnom Forumu - prema traženju članova koji nemaju FB, kao zamjena FB grupi i dodatno, na traženje članova grupiranje tema po djelatnostima i interesima članova.

Pristup dodatnim informacijama od interesa za kreativce i njihovo poslovanje – recenzije sajmova,  korisne linkove, kontakte, informacije o aktivnostima ArtiZanata, najave, dogovori, razmjena informacija.

Pravo sudjelovanja u različitim aktivnostima i kampanjama ArtiZanata (npr. foto editorijali i sl. aktivnosti).

Sudjelovanje u edukacijama o poslovanju i drugim temama, uz simboličnu donaciju za predavače – 52,7 kn / 7 eura). Svi kreativci (ne moraju biti članovi) mogu se prijaviti za edukaciju, no oni će imati višu donaciju za predavača od članova. Također, članovi će imati prednost kod prijave (obično 8-10 max sudionika po edukaciji).

Podrška kod grupne nabave materijala i drugih potrepština.

Promocija i predstavljanje članova na IG i FB profilima udruge.

Aktivnosti udruge se neprestano razvijaju, a ovise i o prijedlozima i željama članova. Prijedlog koji sada nastojimo ostvariti je katalog članova na webu za sve zainteresirane ljubitelje handmade proizvoda.

OPCIJE ZA PLAĆANJE ČLANSTVA

3 MJESECA ČLANSTVA

158,22 KN

21,00 €

6 MJESECI ČLANSTVA

42,00 €

316,44 KN

12 MJESECI ČLANSTVA

77,00 €

580,14 KN

Podatke za uplatu članarine i podržane načine plaćanja saznajte ovdje.

OSNOVNA NAČELA

Ako se u ArtiZanat učlanjujete u svojstvu kreativca i rukotvorca, to znači da predmete izrađujete primarno alatima i rukama, u najvećoj mogućoj mjeri. Kreacije proizvedene procesima podjele rada ili bazirane u potpunosti na tvornički naručenim dijelovima ne smatramo rukotvorinama.

Usto, zbog našeg koncepta nam je jako važno i da je u stvaranju proizvoda došlo do neke transformacije materijala. Primjerice, nije prihvatljiv nakit koji se sastoji skoro u potpunosti od gotovih, kupljenih dijelova ili izrada odjeće koja se sastoji samo od minornih modifikacija na novoj robi i slično.

Uz tu obvezu, sve rukotvorce potičemo na pridržavanje sljedećih triju načela:

Transparentnost. Članice i članovi svjesni su važnosti iskrenih i transparentnih informacija o tome kako nastaju njihovi proizvodi, kojim procesima, gdje se nabavljaju sirovine i eventualni repro dijelovi.

Sirovine. U skladu s načelima održivosti, koriste se u najvećoj mogućoj mjeri lokalni i/ili prirodni i/ili reciklirani i/ili etički nabavljeni materijali.

 

Solidarnost. Članice i članovi ArtiZanata pomažu i podržavaju jedni druge. Snaga kreativaca je u zajedništvu.

Za detaljnije informacija o članstvu u udruzi pročitajte Statut ArtiZanata.

bottom of page